Mindfulness er en vej ud af fysisk og følelsesmæssig lidelse. Og en vej ind i større lykkefølelse. Er det

et postulat? En fiks idé? Salgsgas?

 

Jeg må medgive, at det kan lyde sådan. Men svaret er nej. Påstanden har solid forskning i ryggen. Og der kommer ny underbygning til hver eneste dag. Både hvad angår de klassiske 8-ugers kurser MBCT og MBSR. Og andre programmet. Men hvori består den ”virksomme ingrediens”?

 

Det bliver mere og mere klart, at det er måden, hvorpå vi forholder os til vores indre oplevelser, der har den største betydning for, hvor lykkelige vi er. Jeg skriver det lige igen: Det er måden, hvorpå vi forholder os til vores indre oplevelser, der har den største betydning for, hvor lykkelige vi er.

 

Det er præcis her, mindfulness sætter ind. Med kirurgisk præcision: På dét sted, hvor du forholder dig til din egen indre oplevelse. Lyder det tåget lige nu? Kryptisk? Det skal du ikke lade dig stoppe af … Når det lyder tåget, så er det som regel forbi, vi normalt slet ikke ”forholder” os til indre oplevelser – tanker, følelser og fornemmelser. I stedet smelter vi sammen med dem.

 

Så bliver livet en rutsjebane-tur. For på det ydre plan går livet op og ned. Derfor har vi brug for at ”hvile”/”dvæle” på et helt andet plan. Det er her mindfulness kommer ind i billedet.