Litteratur

Litteratur

Relevant mindfulness litteratur

 

“Mindfulness – lær det med lethed” (Autenz forlag). Forfatter: Lise Baltzer, MA.

“Mindfulness – lær det med lethed” beskriver step-by-step en simpel meditation, der afhjælper følelsesmæssig smerte – f.eks. angst, nervøsitet, stress og tristhed. Meditationen opbygger følelsesmæssig robusthed og balance.
Derudover indeholder bogen en step-by-step beskrivelse af en mindfulness meditation, der retter sig mod de mennesker, der ønsker at videreudvikle deres meditationspraksis. Den sidste meditation opbygger evnen til at opleve mere lykke og mening i hverdagen. Fås hos bl.a. www.saxo.dk og signeret her på siden.

“Spis med Mindfulness – den direkte vej til naturlig vægt” (Borgens Forlag). Forfatter: Lise Baltzer, MA.

Bogen lærer dig, hvordan du med mindfulness kan regulere din vægt , alt imens du nyder din mad mere – uden at gå på kur eller lignende.

“Følelsernes Alkymi” Forfatter: Tara Bennett-Goleman

En anden rigtig god bog på dansk om mindfulness. I bogen forklarer Tara Bennett-Goleman, hvordan vi med mindfulness (som ganske enkelt oversættes: Fuld Opmærksomhed) kan befri os selv fra destruktive følelsesmæssige vaner – og erstatte dem med omsorg for os selv og andre. Bogen er især rettet mod de problemer, som behandles i psykoterapi – men set i et mindfulness perspektiv.

Et godt supplement til et “Mindfulness Basic”-kursus eller et “Individuelt Mindfulness Samtaleforløb” med fokus på følelsesmæssige vanskeligheder.

“Accept – At leve et liv, ikke vinde en krig” Forfatter: Anna Kåver

Er desuden en anden fin lille bog. Her kommer forfatteren især ind på vores tendens til at vende os bort fra alt, hvad der er smertefuldt – og giver eksempler på, hvordan vi kan have med det smertefulde at gøre uden at vende os væk. Rigtig “ferielæsning”. Let og ligetil.

“Nuets kraft” Forfatter: Eckart Tolle

Kan jeg især anbefale hvis du er åben overfor en mere spirituel forståelse af mindfulness.

Samt:

“Lev i Nuets Kraft” Forfatter: Eckart Tolle

Derudover:

“Stilhedens Budskab” Forfatter: Eckart Tolle